Storitve

striženje pudlja

Po svojih najboljših močeh se trudimo, da boste z našimi storitvami vedno zadovoljni, vaš kuža pa urejen tako, kot mora biti ali kot ste si to zaželeli. Kužek vas bo pričakal s pentljico, rutko ali metuljčkom in odišavljen s kolonjsko vodo. 
Od nas bo odšel temeljito skopan, natančno postrižen, dišeč, mehek, vas pa bo brez vozlov naslednjih nekaj tednov razveseljeval s svojim izgledom. 

NEGA

Psa vedno najprej pregledamo, da ugotovimo njegovo zdravstveno stanje in stanje kožuha. Vedno vas opozorimo na znake, ko je potrebno posvetovanje z veterinarjem.
Posebno skrb namenjamo negi in toaleti:

  • ušes,
  • paranalnih žlez,
  • krempljev,
  • blazinic,
  • pregledamo tudi zobe in ustno votlino ter vas napotimo k strokovnjakom, če je potrebno.

KOPANJE

Kopanje in sušenje sta izredno pomemben del pri friziranju. Pravilno skopan pes in čista, razčesana dlaka sta pol uspeha.
Pri kopanju vedno izberemo primeren in preizkušen šampon, ki ustreza tipu dlake in seveda zdravstvenemu stanju kože. Če ima vaš kuža predpisan šampon, ga lahko prinesete s seboj. Šamponiranju navadno sledi uporaba balzama, ki po zahtevah primernosti ustreza šamponu. Balzam naredi dlako mehko in voljno, olajša česanje in oblikovanje frizure. Za kopanje si vzamemo veliko časa, posebno še če kuža pri tem uživa. 
Kužke sušimo ročno s profesionalnim fenom, ki mu lahko prilagodimo tako hitrost kot stopnjo toplote. Tako poskrbimo, da je ta korak čim manj stresen za vašega malega ali velikega kosmatinca. 

ČESANJE

Pri nas češemo. Veliko. Vedno. 
Česanje je dolgotrajen in počasen postopek, ki je za kužka lahko zelo naporen in včasih celo neprijeten, posebej če ni vajen krtačenja ali se vam ne pusti česati. Zaradi tega včasih ocenimo, da je za psa najbolje, če vozle odstrižemo, kožušček pa začnete negovati od začetka. To seveda vpliva na končni izgled. Zato ni vseeno, v kakšnem stanju je dlaka, ko kužka prevzame pasji frizer. 
Vemo, da se še tako skrbnim in ljubečimi lastnikom v pasjem kožuhu vseeno naredi tu in tam kakšen vozel. Ker pa težimo k čim boljšim rezultatom, smo v storitev in čas, ko je kuža pri nas, že vključili 1 uro česanja. Kuža bo pri nas morda malo dlje, rezultat pa bo tisti, ki bo štel.

STRIŽENJE

Vsak kuža je unikat, ne glede katere pasme je. Zaradi tega vsako frizuro prilagodimo pasji telesni konstituciji, vašim željam, pasjim potrebam in vašemu skupnemu načinu življenja. 
Strižemo tako, kot da bo šel vaš kuža naslednji trenutek na lepotno ocenjevanje. Z manj nismo zadovoljni. 
Veseli bomo, če se boste odločili za razstave in vam bomo do željenega naziva aktivno pomagali. Tudi če je vaš pes zgolj direktor kavča, si zasluži frizuro, s katero se bosta on in vi lahko ponašala na sprehodu. Vsak pes lahko zasije kot princ in to želimo s striženjem v našem salonu tudi doseči. 

TRIMANJE

Vsak pes ni primeren za trimanje. Psov z izrazito mehko dlako ne trimamo, tudi če je vaša želja po “izboljšanju” dlake močna. To je zaradi drugačne dlačne strukture za psa zelo neprijetno. 
Prav tako ne brijemo psov s tipično, trdo in resasto dlako, tudi če vi tako želite. Zdi se nam škoda, saj bi s tem uničili tipičen pasemski izgled. To sta edina primera, ko ne upoštevamo vaših želja glede frizure. 
Trimanje je zelo zamudno, sploh če trimamo samo s prsti. Je dolgotrajen in počasen postopek, pri katerem morata biti potrpežljiva tako kuža kot frizer. Zato vam svetujemo, da ga opravljamo pogosteje in v manjšem obsegu. 
Trimanje dvakrat ali trikrat letno nima pomena, z rezultatom ne boste zadovoljni ne vi niti mi, še najmanj pa vaš pes. 
Mladička je potrebno začeti navajati na trimanje dovolj zgodaj in nato celo življenje dlako vzdrževati z res rednim, dovolj pogostim trimanjem. 

KREATIVNO USTVARJANJE

Kreativni “grooming” je namenjen sladokuscem. S škarjami in strojčkom se da ustvariti tako rekoč vse. 
Če želite, da veš pes resnično izstopa, potem je kreativna, drugačna frizura prava izbira. Kreativno ustvarjanje s škarjami je tisto, v čemer resnično uživamo, pa naj gre za majhen detajl ali popolno spremembo. 
Naše lastne izkušnje potrjujejo, da “drugačni” kužki v pozornosti, ki jo zbujajo pri ljudeh, zelo uživajo.

Zanimalo bi vas...