Kdo smo

Vesna – pasji frizer

Frizer za pse. 

To je poslanstvo in ne samo poklic. Biti moraš velik pasjeljubec, pogumen, neustrašen, z veliko mero potrpežljivosti, kreativen, nežen, drugačen …

Že od nekdaj sem vedela, da sem drugačna. Vedela sem, da so psi ves moj svet. Ko se mi je v otroštvu uresničila še življenjska želja in sem dobila čisto svojega psička, je bila moja pot pri trinajstih letih zapečatena. Ob dotiku z mehko pasjo dlako sem se zlila v celoto in ko sem strigla, je zame ves  svet obstal. Začutila sem svoje poslanstvo.

Psi, ki so me od nekdaj obkrožali in me vedno še, so me učili pasje govorice. Iz knjig in dela v veterinarski ambulanti sem gradila svoje znanje o zgradbi in delovanju pasjega telesa ter njegovih potrebah. Pasje razstave so mi dale pomembne življenjske izkušnje, predvsem pa so mi še bolj razvile čut, kako pomembna je nega dlake.

Vesna in Mino
Psi so me naučili svojega jezika.

Izobraževali so me evropski in ameriški strokovnjaki, vzreditelji in razstavljavci, ki so obvladali škarje in svoje kreativne prste.

Vselej se trudim preseči samo sebe in pustim, da me skozi potek striženja največ učijo psi, vsak pes zase in na svoj način. 

Moje roke, ki so v 24-ih letih frizirale že več tisoč psov, so skozi leta dobile svoj odtis. Krtača in škarje se v njih zaradi tega prilegajo le še bolj.

Rada imam pse, nora sem nanje! Vsakega sem vesela in komaj čakam, da spoznam tudi tvojega!

“Pravzaprav ne poznam človeka, ki bi svoje življenje bolj podredil cilju za dobrobit psov. Način dela, natančnost in medsebojno spoštovanje med frizerjem in psom v takem primeru prinese presenetljive rezultate. Vesna je resnično pasji frizer z veliko začetnico.”


Matej

Nasmejan, zgovoren, vedno malce skuštran. To je naš Matej. Prava enciklopedija. Če želite nasvet, kako skopati psa, kateri pasji šampon uporabiti, kateri balzam in koliko časa ga pustiti v dlaki, potem boste težko našli koga, ki ve o tem več kot on. Pravzaprav boste težko našli koga, ki z razumnim pogledom o kinologiji in psih ve več.

Sušenje psa v pasjem salonu
Sušenje psa v pasjem salonu.

Matej je moj support že od otroških let, pravzaprav je moj spremljevalec in pomočnik odkar sem prvič “ta zares” vzela škarje v roke. Je vedno zadnji kritik, preden kuža zapusti salon, in prvi, ki se s psom spozna ter preveri zdravstveno stanje in stanje kožuha.

Po poklicu je farmacevt, njegov drugi dom pa je salon. S svojim strokovnim znanjem in več kot 20-letnimi izkušnjami s psi in delom v salonu, predvsem pa s širokim nasmehom, vas bo sprejel v salonu, vam z veseljem svetoval in odprto odgovarjal na vsa vaša vprašanja.

“Že od nekdaj se veselim delati s psi, kar je posledica tega, da vse odraslo življenje živim z njimi. Ne glede na poklic, ki ga opravljam, predstavlja pomoč v salonu in delo s našimi pridnimi strankami način sproščanja po napornem delu.”

Zanimalo bi vas...